video viral - De ce este Spania slab populată?

 video by Real Life Lore - Why 70% of Spain is Empty


Spania este intens locuită doar în zonele litorale și în două enclave din centru - regiunea madrilenă și Segovia-Toledo. Foarte multe zone rurale sunt aproape nelocuite. Densitatea locuirii în aceste arealuri este a doua cea mai mică din Europa. Cauzele sunt legate de relief, climă, dar și de războiul civil și dictatura franchistă care au depopulat zonele rurale.

Populația rurală a Spaniei în 2020 a fost de 9.086.766, o scădere de 0,8% față de 2019. Populația rurală a Spaniei în 2019 a fost de 9.160.400, o scădere de 0,53% față de 2018. Populația rurală a Spaniei în 2018 a fost de 9.209.3302,708,702%, o scădere a populației rurale din Spania. 

Grafic - Evoluția multianuală a populației rurale din Spania. Sursa: Banca Mondială Pentru alte date despre evoluția urban-rurală a Europei și prognoze pentru următorii 30 de ani, vezi addenda dosarului Oameni - case - orașe, publicat de revista Cultura. Datele sunt disponibile exclusiv în versiunile ePaper/PDF ale publicației. Notă: dosarl se concentrează e evolțiile din România.

Real Life Lore este o companie de investiții care folosește producția video difuzată prin youtube și alte canale videoshare pentru a obține notorietate. Videourile realizate de această companie nu sunt din domeniul principal de activitate și au foarte puțină legătură cu acesta. Sunt căutate și promovate subiecte interesante și spectaculoase, scopul fiind acela de a atrage atenția unui public educat.

Please Subscribe: http://bit.ly/2dB7VTO​​​

Select video clips courtesy of Getty Images

Select video clips courtesy of the AP Archive

Special thanks to MapTiler / OpenStreetMap Contributors and GEOlayers 3

Comentarii

harti.wansait.com

Uniunea Europeana

Mapamond - Politica internationala

Postări populare de pe acest blog

Drumurile matasii

Kuwait - istoria

Anglia - de la mare imperiu la "vioara a doua". Participarea la NATO a Marii Britanii